SCCM 1902 ile MS Local Administrator Password Solution (LAPS) Dağıtımı
  1. Anasayfa
  2. Configuration Manager (SCCM)

SCCM 1902 ile MS Local Administrator Password Solution (LAPS) Dağıtımı

0

Microsoft firmasının ücretsiz sunduğu Server ve Client sistemlerin Local Administrator parolalarının merkezi yönetimini yapmamıza olanak sağlayan Local Administrator Password Solution (LAPS) ürününün SCCM ile nasıl dağıtıldığını inceleyeceğiz. LAPS için GPO ile dağıtım mümkün gözükse de benim önerim ortamınız da SCCM ürünü mevcutsa SCCM ile MS LAPS dağıtımı yapmanız yönünde olacaktır. Çünkü kaç sisteme yüklendi vb gibi raporlar alabilirsiniz. Takibi kolaydır ve sorunsuzca kurulum işlemi müdahaleye gerek kalmadan tamamlanır.

Not: Başlıkta SCCM Version 1902 yazıyor fakat yaptığım proje ve testlerde 2012 R2 versiyonlarda da aynı adımlarla kurulumu yapabilirsiniz.

LAPS ürününü SCCM ile dağıtıma başlamadan önce herkesin erişebileceği ortak bir klasöre kopyalayın ve standart user’ların bu klasöre erişim izni olduğunu teyit edin.

Resim-1

SCCM sunucu üzerinde \Software Library\Overview\Application Management\Applications alanına gidelim. Dağıtacağımız LAPS uygulaması. Msi uzantılı olduğu Applications alanından hızlıca paket oluşturmaya başlayabiliriz. .exe uzantılı olsa idi Packages kısmından bu işlemi yapmamız gerekecekti.

Create Application diyoruz.

Resim-2

Manuel seçimle devam ediyoruz.

Resim-3

General information alanında bilgileri aşağıdaki gibi dolduruyoruz.

Resim-4

Application catalog ekranında “Security” tanımını kendim yaptım. Opsiyoneldir.

Resim-5

Deployment Type ekranında “Add” seçeneği ile elimizdeki Microsoft sitesinden download etmiş olduğumuz .msi uzantılı LAPS agent kurulum dosyasını gösteriyoruz.

Resim-6

Network path’i şeklinde göstermemiz gerekiyor.

Resim-7

Next ile devam edelim.

Resim-8

İnstallation program satırındaki komutu kendi otomatik getiriyor. Değişiklik yapmadan next ile devam ediyoruz.

Resim-9

Herhangi bir koşul ve gereksinim belirtmeyeceğimiz için Next ile finish adımına kadar ilerliyoruz.

Resim-10

Paketimiz başarılı şekilde hazırlandı.

Resim-11

Paketimizi oluşturduktan sonra pilot istemcilerimize “Required” dağıtım metoduyla deploy edebiliriz. Ben örneğimde öyle yaptım.

Resim-12

Kurulum saniyeler içerisinde tamamlandı. Üstelik kullanıcı müdahalesine gerek kalmadan ve restart gibi bir işlem istemeden.

Resim-13

Dağıttığımız agent sorunsuz çalışıyor çünkü DC üzerinden ilgili client’ın local admin parolasını görebiliyorum.

Resim-14

Test amaçlı olarak 1 tane de Server işletim sistemine aynı deployment paketi ile dağıtım yaptım. Daha doğrusu Pilot device collection içerisinde Server OS ürünü dahil ettim J

Resim-15

Dağıtımları SCCM ile yapmanın en güzel yanı, total da kaç makineye yüklenmiş veya yüklenmemiş ayrıntılı olarak görebiliyorsunuz. Şimdiye dek 2 cihaz da test işlemi yapmıştık.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: sccm ile laps dağıtımı, LAPS nedir, SCCM ile LAPS deployment, Local password yönetimi,Local Administrator Password Solution

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 3
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 1
    k_zd_m_
    Kızdım!

İstanbul doğumluyum. 2005 Temmuz ayından beri aktif olarak IT/ BT sektöründeyim. Sırasıyla Abdi İbrahim İlaç A.Ş çalıştığım dönemdeki ismiyle Hewlett Packard Türkiye, Sabah Gazetesi, LC Waikiki, Türk Telekom AVEA gibi sektörlerinde güçlü firmaların IT birimlerinde Uzman, Sistem Yöneticisi vb görevlerde bulundum. Yaklaşık 2 yıldır Danışman olarak Özel ve Kamu kurumlarına bireysel danışmanlık vermekteyim. Uzmanlık alanlarım ve yoğun proje gerçekleştirdiğim ürünler Microsoft System Center ürün ailesi (SCCM, SCOM, SCVMM) Exchange, aktif dizin ve diğer vendorlara ait ürünlerdir. Sertifika bilgilerim ve eğitim bilgilerime bilerek yer vermiyorum, çünkü eğitim durumumuzla ve sahip olduğumuz Teknik sertifikalarla değil yaptığımız proje ve daima kendimizi geliştirdiğimiz sürece farklı olabiliyor veya olamıyoruz. Gerek MSHOWTO üzerinde gerekse kendi Blogumda da özellikle yazacağım konuları seçerken Türkçe daha önce yazılmamış olmasına özellikle dikkat ediyorum.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir