1. Anasayfa
  2. Exchange Server 2013

Exchange Server 2013 Powershell ile Uzaktan OOF (Out of Office) Yönetimi


0

Yazımda Outlook kullanan herkesin ara ara kullandığı ofis dışı ayarları ve otomatik cevaplarının Exchange yapısında nasıl yönetilebileceğinden bahsedeceğim. Son kullanıcılar bu ayarları kullandıkları Email uygulaması ile ( Outlook vb.) yapılandırabilir. Exchange Server tarafında ise yönetim için Exchange 2010 ile tanıştığımız komutları kullanabiliriz. Ofis dışı ayarlarını ve otomatik cevapları örneklerle anlatacağım.

Kullanıcının ofis dışı ayarlarını (Out of Office Settings) gözlemek için aşağıdaki cmdlet kullanılır.


Resim-1

Baris kullanıcısı için 1 – 20 Aralık 2013 tarihleri arasında ofis dışı durumu ayarlayalım.


Resim-2

Yapılandırma için üstteki görülen cmdlet kullanılır.

Ofis dışı yapılandırmasında, daha önce bir template hazırlanmışsa (örneğin html formatında) onu da kullanabilirsiniz. Örnek kullanım aşağıdaki gibidir.


Resim-3

Üstteki kullanımda c:\mesaj.html dosyasının içeriği ExternalMessage parametresine atanmıştır! Son kullanıcının kendisinin de ofis dışı ayarlarını yapabileceğini belirtmiştim yazımın ilk kısımlarında. Ofis dışı ayarları devrede olan Mailbox’ları bulalım.


Resim-4

Ofis dışı yapılandırmasının devrede olduğu Mailbox’lar üstteki gibi listelendi. Son kullanıcıyı ilgilendiren bir işlem gibi görünse de Exchange yöneticilerin olaya dahil olması gereken zamanlar gelmektedir. Bu durumlarda kullanılabilecek faydalı cmdlet’lerden bahsetmiş oldum.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1981'de Isparta’da doğdum. Üniversiteye kadar yaşantım Isparta'da devam etti. Lisansımı ve Yüksek Lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladım. Windows NT'nin zamanının geçip Windows 2000 Server ve Client tarafının yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde Microsoft sertifikasyon eğitimleri ile amatörce ilgilendiğim Bilişim Teknolojileri alanında, profesyonelliğe doğru ilerleyişim başladı. Lisans eğitimimin son zamanlarında ve yüksek lisansım ilk yılında freelance olarak çalıştım. 2006'in ilk çeyreğinden itibaren Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi’nde Microsoft Sertifikasyon eğitimleri vermeye bağladım. Ardından Ankara Kızılay şubesinde 2 yıl Sistem ve Ağ Uzmanlığı departmanında Bölüm Başkan Yardımcılığı yaptım. Bilge Adam Kurumsal’da MS Sistem ve Platform kısmında Danışmanlık ve Eğitim hizmetleri ile Bilge Adam macerama devam ettim. Son 1.5 yıl kurumum adına Savunma Teknolojileri Mühendisliği A.Ş. 'ye MS Sistem ve Platform, Vmware Infrastructure (ESXi, vSphere) , Endpoint Security & Content Gateways (Checkpoint & Websense) , Network Infrastructure (Cisco Systems - Routing & Switching) alanlarında danışmanlık hizmeti verdim. Şu an SYMTURK firmasında Enterprise Vault ve Altiris CMS ürünlerinde danışmanlık hizmetine devam ediyorum. Vakit ayırabildiğim ölçüde eşimle WoW oynuyorum.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir