En İyi Azure VM Boyutunu Bulmak için Microsoft Copilot Kullanma
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

En İyi Azure VM Boyutunu Bulmak için Microsoft Copilot Kullanma

0

Azure, iş yükü ihtiyaçlarınıza göre birçok Sanal Makine (VM) boyut seçeneği sunar. İş yükü ihtiyaçlarınız için en uygun ve en iyi VM boyutunun tam olarak hangisi olduğunu seçmek zorlu bir görev olabilir. Azure’daki Microsoft Copilot (Azure portalı aracılığıyla kullanılabilir), senaryo ihtiyaçlarınıza göre en iyi VM boyutunu belirlemenize ve bunu diğer yapılandırma gereksinimleriniz bağlamında değerlendirmenize yardımcı olabilir.

Azure’daki Copilot, Azure tarafından bugün sunulan geniş boyut seçeneği arasında doğru VM boyutunu daraltmalarına yardımcı olur. Müşterilerin ayrıca tam olarak ne kadar RAM/CPU’ya ihtiyaç duyacaklarını bilmeleri gerekmez ve Azure’daki Copilot, senaryolarına göre bu VM SKU gereksinimlerini belirlemelerine yardımcı olabilir. Boyut önerileri ayrıca müşterinin kotasını ve teklif kısıtlamalarını dikkate alacak ve en akıllı önerileri ilgili şekilde sunacaktır.

Azure portala girdiğinizde arama çubuğunun yanında Copilot düğmesi görünmelidir. Copilot’a tıklayın ve “Sanal makinem için bir boyut seçmeme yardım et” diyebilirsiniz veya bölmenin üst kısmındaki “İş yüküm için doğru sanal makine boyutunu seçmeme yardım et” düğmesini seçebilirsiniz.

VM seçmek için aklınıza gelen soruları prompt edebilirsiniz; örneğin ” SQL Server veri tabanı için en uygun maliyetli sanal makine boyutu için yardım et” ya da “DC için hangi VM boyutunu önerirsin”

Resim-1

Microsoft Copilot, Azure’da en iyi Sanal Makine (VM) boyutunu bulmanıza yardımcı olabilecek güçlü bir yapay zeka araçı olarak karşımıza çıkıyor ve her geçen gün çok daha iyi hale geliyor. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Bir sonraki Azure makalesinde görüşmek üzere.

Referanslar

www.mshowto.org 

TAGs:  Microsoft Copilot, Microsoft Copilot for Azure, Azure için Microsoft Copilot

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir