Buluttaki Bilgisayar Laboratuvarlarınız – Azure Lab Services
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Buluttaki Bilgisayar Laboratuvarlarınız – Azure Lab Services

0

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Azure tarafında yine ilgi çekici bir hizmetin detayından bahsedeceğim sizlere. Sık sık şirket içi eğitimer düzenleyen bir firma iseniz ya da büyük bir hackatton organizasyonu yapmak isteyen bir kurumsunuz veya bir yazılım firmasısınız sık sık uygulamalarınızı geliştirmek istediğiniz bir ortama ihtiyaç duyuyorsanız Azure Lab Servisleri tam sizlik. Azure Lab Hizmetleri sadece yukarıda saydığım örnekler için değil bunlardan daha fazlasını yapmak isteyenler için önceden yapılandırılmış sanal makinelere (VM) istek üzerine kolayca erişim yapılmasını sağlar. Mevcut görevimden dolayı birçok müşterimize gidiyoruz ve onlara Azure servislerini anlatıyoruz çoğu zaman bizlerden demolar istiyorlar, eğer sizlerde etkileşimli satış demoları yapmak isterseniz de özel sanal laboratuvar laboratuvarı oluşturabilirsiniz.

Azure Lab şu mantıkla çalışır, öncelikle Azure Lab servisi içerisinde bir veya birden fazla laboratuvar hesabı oluşturabilirsiniz ve kullanıcılarınız bu laboratuvarlardaki tüm sanal makinelerine erişmek için tek bir yere gider ve sizin verdiğiniz saat izni kadar kullanım yapabilir. Azure Lab servisleri yönetilen bir hizmettir; bu, bir laboratuvarın temel altyapısının sağlanması ve yönetiminin Azure tarafından otomatik olarak gerçekleştirildiği anlamına gelir. Sizlerde sadece kullanıcılarınız için doğru laboratuar deneyimini hazırlamaya odaklanabilir ve laboratuvarınızın sanal makinelerini kullanıcılarınıza yayınlayabilirsiniz hatta tek bir tıklamayla laboratuarınızı yüzlerce sanal makine ile ölçeklendirebilirsiniz.

Azure Lab hizmetlerini yukarıda bahsettiğim gibi yapılandırmak kadar Laboratuarınıza davet ettiğiniz kişilerinde kullanması çok basittir. Daveti alan kullanıcılar, laboratuvarınızda verdiğiniz kaynaklara anında erişebilirler. Eğer birden fazla laboratuvara erişebiliyorlarsa erişebildikleri sanal makinelerin tam listesini görmek için oturum açmaları yeterlidir. Sanal makinelere bağlanmak ve çalışmaya başlamak için tek bir düğmeye basmaları yeterlidir ve kullanıcıların bu hizmeti kullanabilmeleri için Azure aboneliklerine ihtiyaçları yoktur.

Laboratuvar kullanıcılarının sanal makineleri tam olarak kaç saat kullanabileceğini kontrol ederek maliyetlerinizi kontrol altında tutarsınız. Ayrıca kullanıcıların sanal makineleri yalnızca belirtilen zaman dilimlerinde kullanmasına izin verebilirsiniz. Laboratuvarda otomatik kapanma ve tekrar başlama zamanlarını ayarlayabilirsiniz. Son olarak bireysel kullanıcıların kullanımlarını takip edebilir ve sınırlayabilirsiniz.

Ben Azure Portal’a kendi hesabımla login oluyorum ve All Services’ler sadece Lab yazarak Lab Services buluyorum ve favorilerime ekliyorum. Artık Azure Lab Services için bir hesap oluşturabilirim.

Resim-1

Benden istenilen gerekli alanları dolduruyorum ve create ile Lab account’unu oluşturuyorum.

Resim-2

Ve karşımızda oluşturmuş olduğum Azure Lab Hizmetleri alanı, burada biraz zaman geçirerek çok hızlı bir şekilde yukarıda bahsettiğim tüm senaryolar için özel laboratuvarları ayarlayabilrsiniz.

Resim-3

Bu arada benim gibi eğitmenler için gerçekten harika bir çözüm olmuş diyebilirim ben çok sevdim.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: azure lab services, azure lab services nedir, azure lab Hizmetleri, azure lab Hizmetleri nedir, azure lab, azure lab yapılandırma

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir