Azure Virtual Desktop – Personal Konfigürasyonu
0

Azure’da VDI’ı kullanmanın 2 yöntemi mevcuttur. Pooled ve Personal. Daha önce Pooled VDI oluşturulumunu makalelerimizde anlatmıştık. Personal VDI kullanıcılarınıza özel VM’ler atamanıza olanak sağlamaktadır. TestVDI-0 cihazını Mustafa ullanıcısına atadığınızda sadece Mustafa kullanıcısının erişmesine ve kaynakları kullanmasına olanak sağlamış olursunuz.

Bu tarz ihtiyaçlarınız için kullanıcılara özel VDI ihtiyacınız olduğunda Azure Virtual Desktop Personal seçeneğini kullanabilirsiniz.

Azure Virtual Desktop Servisine girin.

“Create a host pool” a tıklayın.

Resim- 1

VDI’ı oluşturmak istediğiniz Subscription’ı seçin.

Resource group’u seçin veya oluşturun. Host pool name’i girin.

VDI’ın oluşturulmasını istediğini “Region”ı seçin.

“Host pool type” seçeneğinde “Personal” ı seçin.

Resim- 2

Assignment type kısmında “Automatic” i seçin.

Eğer her VDI’ın sahibinin belirli bir kişi olmasını istiyorsanız “Direct” seçeneğini seçip ilgili VDI’ları kişilere atayın.

Örneğin, TestVDI-0 ve TestVDI-1 cihazlarımız ve Mustafa ve Semih adında 2 adet kullanıcımız olsun.

Burada Automatic seçerseniz Mustafa kullanıcısı 0’da iken Semih login olmaya çalışırsa 1 de oturum açar. Semih kullanıcısı 0’da iken Mustafa login olmaya çalışırsa 1 de oturum açar.

Direct seçeneğinde ise TestVDI-0 Makinesine Mustafa’yı, TestVDI-1 Makinesine Semih’i atadığınızı varsayalım. Bu kısımda Mustafa sadece 0 da Semih ise 1 de oturum açabilir hale gelecektir.

Resim- 3

Eğer halihazırda bir VM yoksa burada Yes’e tıklayarak oluşturulacak VM’lerin bilgilerini girin.

Name prefix’te gireceğiniz isim VM’lerin adı olacaktır. Örneğin 3 makina oluşmasını istediniz. Makinelerin adları : TestVDI-0, TestVDI-1, TestVDI-2 şeklinde 3 adet VM oluşturulacaktır.

Location, Image ve Size gibi alanları ihtiyacınıza göre doldurun.

Resim- 4

Number of VMs kısmında kaç adet VM oluşturulması istediğinizi belirtin. Disk ve Network bilgilerini girin.

Halihazırda bir domain ortamınız mevcutsa eğer network erişim probleminiz yoksa “Domain to join” kısmındaki bilgileri girerek oluşturulan makinelerin domaine join olarak oluşturulması sağlanır.

Resim- 5

VM’lerin local admin kullanıcı bilgilerini girin.

Resim- 6

Halihazırda bir Workspace mevcut değilse “No” seçeneğine tıklayın ve yeni bir Workspace oluşmasını sağlayın.

Resim- 7

Review+create kısmına tıklayarak Personal VDI oluşturabilirsiniz.

Daha önce Pooled VDI makalesinde bahsettiğimiz diğer adımlardan bahsetmiyorum. Makinalar açıldıktan sonra Virtual Machine kısmından ve Virtual Desktop servisinden makinelerinizi yönetebilirsiniz.

Resim- 8

Referanslar

www.mshowto.org 

TAGs: Azure VDI, Azure Personal VDI, Azure Personal Host Pool, Azure Virtual Desktop, Azure Personal Virtual Desktop, Azure VDI Personal, Microsoft VDI, Personal VDI, Personal Virtual Desktop, Personal VDI Create

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir