Azure AD ile Uzaktan Çalışmak İçin 5 Öneri
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure AD ile Uzaktan Çalışmak İçin 5 Öneri

0

Uzaktan çalışma modeli gelişen teknoloji ile bir çok işletmenin ortak bir özelliği olmakla birlikte, dünya çapında mevcut Coronavirus (COVID-19) salgını ışığında bir zorunluluk haline gelmiştir. Mümkün olduğu sürece, işlerin evlerden yapılmasını sağlamak çalışanlarınızın, müşterilerinizin, ortaklarınızın ve topluluklarınızın sağlıklı ve güvenli kalmasına yardımcı olmanın en önemli faktörü uzaktan çalışmak ve uzaktan çalışırken birlikte işler çıkarabilmektir. Uzaktan işler çıkartırken anlık yazılı, işitsel yada görsel görüşmeler sağlamak, birlikte aynı dokümanlarda çalışmak, online toplantılar ile ortak fikirleri karara dönüştürüp aksiyon almak için çeşitli uygulamalara ihtiyacınız olacaktır. Microsoft’un çeşitli yazılım ve entegrasyonları ile bu süreçleri çok kolay ve rahat şekilde üstesinden gelebilirsiniz.

Azure Active Directory ve Office 365 kullanan herkes dahil bir dizi özellik kuruluşunuzun güvenliğini korumanıza yardımcı olurken uzaktan çalışmayı etkinleştirdiğini unutmayınız. Uzaktan çalışmayı etkinleştirmek için kullanabileceğiniz bazı önerilerim şu şekilde sıralayabilirim.

1. Ortak bir işbirliği aracı kullanın Microsoft Teams, Cisco Webex, Slack, Facebook‘tan Workplace veya Zoom gibi şirketiniz henüz bir işbirliği aracını genel olarak benimsemediyse, ortak bir platformda standartlaştırma gruplar arasındaki engelleri azaltabilir.

Cisco Webex, Slack, Facebook’tan Workplace veya Zoom gibi araçları tercih ediyorsanız, Azure AD entegrasyonu, tüm kullanıcılarınıza hızlı bir şekilde dağıtmanıza ve erişim sağlamanıza olanak tanıyan SSO ve otomatik kullanıcı yetkilendirmesi sağlar. Uygulamaları Azure AD ile entegre etmek için https://docs.microsoft.com/tr-tr/azure/active-directory/manage-apps/ linkini inceleyebilirsiniz

2. Kullanıcılarınızın kurumsal ağınızın dışından bulut uygulamalarına güvenli bir şekilde erişmesini sağlayabilirsiniz. Kuruluşunuzu korumak için, kişisel cihazlardan ve uzak konumlardan bulut uygulamalarına erişim sağladığınızda, güvenli bir şekilde yapılması önemlidir. Zaten Azure AD Koşullu Erişimi kullanıyorsanız, kuruluş gereksinimlerinize uygun olarak doğru kişilerin ihtiyaç duydukları uygulamalara erişmesini sağlamak, güvenlik politikaları uygulamak için kullanılabileceğini biliyorsunuzdur. Politikalarınızı tüm uygulamalarınızı koruyacak şekilde genişletebilir, bir MFA sorununu geçmek veya uyumlu bir cihaz kullanmak gibi kontroller isteyebilirsiniz. Koşullu Erişim hakkında daha fazla bilgi için buraya gidin. Koşullu Erişim kullanmıyorsanız, Güvenlik Varsayılanları kullanıcılarınızı ve uygulamalarınızı güvende tutmaya yardımcı olabilir. Koşullu erişim için daha fazla bilgi için https://docs.microsoft.com/tr-tr/azure///active-directory/conditional-access/overview linkini inceleyebilirsiniz.

Kuruluşunuzda önceden Koşullu Erişim yapılandırması yapıldı ise, politikalarınızı incelemenizi ve uzaktan erişim ayarlarını kontrol edip uzaktan erişim için bir engelleme olmadığından emin olmanızı öneririm. Şirket ağının dışındayken erişimi engelleyen ilkeler geleneksel olarak tercih edilen bi güvenlik önlemidir. Bu sebeple uzaktan erişime engel olabilir. Koşullu Erişim denetimlerinize ait politikalarınızı değiştirmeden alternatif bir yöntem ile uzaktan çalışanlarınızı VPN ile şirket ağınıza dahil ederek belli sınırlandırmalar ve yeni güvenlik önlemleri ile çözüm üretebilirsiniz. Güvenlik gereksinimlerinizi karşılamaya devam ederken uzaktan çalışmayı etkinleştirebilirsiniz.

3. Şirket içi uygulamalarınıza şirket ağınızın dışından güvenli erişim ile sağlayın. Çoğu kuruluş, şirket içi ve dışardan erişilemeyen iç yapıda kullanılan kritik uygulama çalıştırmaktadır. Azure AD Application Proxy ile ağınıza geniş erişim açmadan şirket içi uygulamalarınıza internet erişimi sağlayan hafif bir çözümdür. Kullanıcılarınızı ve verilerinizi güvende tutmaya yardımcı olması için bunu mevcut Azure AD kimlik doğrulaması ve Koşullu Erişim politikalarınızla birleştirebilirsiniz. Uygulama Proxy’si hakkında daha fazla bilgi için https://docs.microsoft.com/tr-tr/azure/active-directory/manage-apps/application-proxy linkini inceleyebilirsiniz.

Alternatif olarak, Akamai Enterprise Application Access (EAA), Citrix Application Delivery Controller (ADC), F5 BIG-IP Erişim Politikası Yöneticisi (APM) veya Zscaler Özel Erişim kullanıyorsanız, Microsoft’un uzaktan erişimi güvenli bir şekilde sağlamanıza yardımcı olacak ortaklıkları vardır. Güvenli Karma Erişim hakkında daha fazla bilgi için https://azure.microsoft.com/tr-tr/services/active-directory/sso/secure-hybrid-access/#overview linkini inceleyebilirsiniz.

4. Ortaklarla işbirliği yapın, birçok şirketin zorunlu olmayan iş seyahatini iptal etmesiyle, iş ortaklarıyla yakın çalışmak daha zor olabilir. Azure AD’nin B2B işbirliği yetenekleri, şirket sınırları boyunca SharePoint, Ekipler, Kutu, Dropbox ve Google Drive da dahil olmak üzere seçtiğiniz işbirliği uygulamasını güvenle kullanmanıza yardımcı olabilir. B2B çözümleri için https://docs.microsoft.com/tr-tr/azure/active-directory/b2b/what-is-b2b linkini inceleyebilirsiniz.

5. Destek kendi cihazını getir; her kuruluş uzaktan çalışma için şirket aygıtları sağlayamaz, ancak Azure AD Koşullu Erişim ile birlikte Microsoft Intune uygulama koruma ilkelerini kullanarak kişisel sahip aygıtlardaki şirket verilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Bulutun gücü, zorlu zamanlarda bize esneklik sağlayan yeni çalışma yolları sağlar. Azure AD’nin kullanıcılarınızın üretkenliğini artırmasına ve işinizin ilerlemesine yardımcı olabileceğini umuyoruz.

Güvende evde kalın ve iyi olun.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  linkini kullanarak ulaşacağınız forum sayfamızda sorabilirsiniz.

Referanslar
www.mshowto.org

TAGS: azure, azure ad, azure active directory

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 7
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 1
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1987 Ankara doğumluyum. 2008 Maltepe üniversitesi Bilgisayar bölümü mezunuyum. 2005 yılından itibaren bilişim, inşaat ve üretim gibi çeşitli sektörlerde microsoft ürünlerinin kullanımı alt yapınsın kurulması, kullanılması ve sürdürülmesi şeklinde görevler üstlendim. 2005 yılında superonline bayisi home computer ile okurken başladığım kariyerime Vargonen teknolojide 2 yıl Microsoft sertifikalı sistem yöneticisi olarak çalıştıktan sonra 2018 kasım ayı itibari ile Ürün geliştirme yöneticisi olarak görev almaktayım. İş süreçlerim kapsamında Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda Microsoft ve Linux işletim sistemleri ve çeşitli sanallaştırma platformları üzerine kurguladığımız çözümler ile proje ve alt yapı hazırlıyor hayata geçiriyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir