Ali aslında olay sadece RDP portu değil, arka tarafta makinelerin local veya domain şifrelerinin basit şifreler kullanılması vs. diye düşünülebilir.
Ali aslında olay sadece RDP portu değil, arka tarafta makinelerin local veya domain şifrelerinin basit şifreler kullanılması vs. diye düşünülebilir.
www.mshowto.org , Türkiye'nin En İyi Bilişim Portalı
RDP ile erişilen sunucu şifresi 1234 gibi sanırım. RDP güvenli bir protocol sonuçta.
Emre Aydın
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Fiziksel firewall var mı bilmiyorum ama yoksa size tavsiyem Fortigate firewall almanız yönünde. Gayet başarılı olan bir cihaz ve yapılandırması doğru yapıldığı takdirde sorun yaşamazsınız. RDP bağlantısı yerine kullanıcıların Vpn bağlantısı kullanmasını tavsiye ederim. Şifre konusuna gelince kompleks bir şifre yapısına geçmenizde fayda var.
www.mshowto.org , Türkiye'nin En İyi Bilişim Portalı
Küçük ölçekli bir firma. Muhasebe programı ve evraklar belgeler vs. sunucu da tutuluyor. Kullanıcılar local ağ üzerinden bilgilere ulaşıyorlar. Ara sıra dışarıdan bilgilere erişmek istediklerinde Uzak masaüstü ile bağlanıyorlardı. Şimdi bu olay başımıza gelince ilk kez firewall ürünlerini araştırmaya başladım. WatchGuard,SonicWall,Zywall,Fortigate gibi firewall ürünleri sektörde ön planlarda herhalde.
Zywall ile ilgili birkaç makale okudum ve kırılgan olduğu gibi şeyler yazıyordu.
Sonicwall ilk sizden duydum, detaylandırırsanız memnun olurum.
Fortigate de zywall gibi fiyat/performans ürünü herhalde.
WatchGuard sektör lideriymiş miş. öyle diyorlar
Watchguard ve sonicwall ile ilgili gün içinde bir araştırma yapacağım. Teşekkürler bilgiler için. Bende öğrendiklerimi yazarım..
Sonicwall geçen yıl (2013) içerisinde Dell'in satın aldığı bir firmanın ürünü
burada uzun uzun özelliklerini yazmak yerine adrs vereyim inceleyin isterseniz
Sonicwall Türkiye
Sonicwall Destek Platformu
Erkan hocamın önceki mesajında belirttiği gibi bir çok noktada tedbirleri almak gerekiyor, firewall aldım deyip diğerlerini atlamak zor durumda kalmaya neden olabilir. Varsayalım yukarıda belirtilen muhasebe uygulamasını ve paylaşılan belgeleri göz önünde bulunduralım. lokasyona muhasebeciniz geldi ve usb de size daha önce konuştgunuz ve çalışmasını yaptığı dosyayı teslim etti, 2 gün sonra baktınız bütün paylaşılan kaynaklarınız şifrelenmiş. Patronunuz da dedi ki binlerce dolar verdik firewall aldık,yıllık bakımı bu kadar para , güncellemesi bu kadar para başımıza gelene bakın? bu nasıl iş dedi ? hadi cevap verin.