sevgili dostlar cevaplarınızı bekliyorum
1- server üzerinde paylaştığınız klasöre bir shortcut oluşturun
2- oluşturdupunuz shortcut.lnk dosyasını logon script ile kullanıcıların masaüstüne kopyalayın.
script aşağıdaki gibi olabilir.
xcopy \\sunucu\paylasimadi\kısayol.lnk "c:\documents and settings\all users\desktop\kısayol.lnk"
İyi Çalışmalar
Önder Erünsal
Exchange MVP
www.mshowto.org , Server 2000-2003, Exchange 2000-2003-2007, ISA 2000-2004-2006 üzerine bir site
arkadaşlar sorunumu çözemedim. yardımnıza muhtacım. lütfen
Server da
c sürücüsü üzerinde uygulama diye bir klasör açtım. bu klaörüsü paylaşıma açtım. bu klasörün içine pascal ve vb diye klasör oluşturdum.
a kullanıcısı uygulama klasörünün içine girsin ancak pascal klasörünü kullanamasın, vbyi kullansın istiyoırum. olmadı bir türlü yardım lütfen
uygulama klasörü üzerinde paylaşımda everyone grubunu sildim.
güvenlik kısmında da sevgi hanımın dediği gibi users gruplarını sildim
uygulama klasöründe a kullanıcısına sadece okuma yetkisi verdim. güvenlik kısmındada a kullanıcısını ekledim ve okuma yetkisi verdim. buraya kadar sorun yok. kullanıcı uygulama klasörünün içine giriyor.
bu klasör içinde pascal ve vb klasörleri var. bu kullanıcıya bir türlü yazma yetkisi veremiyorum. veriyorum. ancak çalışmıyor.
uygulama klasörüne a kullanıcısı için okuma yetkisi verdim
bu klasörün altında vb klaösürnde ise a kullanıcısın üst taraftan aldığı yetkileri iptal ettim ve bu kullanıcıya tam yetki verdim. bu klasör içinde yazma ve klasör oluşturma işlemini gerçekleştiremedi. ne hatası olabiliri
Ntfs Security izinleri haricinde - sharing izinlerini de kontrol edelim. Ntfs security de kısıtladığımız için kullanıcya full share hakkı verebiliriz.
Önder Erünsal
www.mshowto.org , Server 2000-2003, Exchange 2000-2003-2007, ISA 2000-2004-2006 üzerine bir site
Sorunumu çözdüm teşekkürler. Öncelikle arkadaşıma teşekkür ederim
Öncelikle 10a,10b diye gruplar oluşturdum. bu grupların içine kullanıcılar tanımladım.
Uygulama klasörünü paylaşıma açtım. Paylaşım sekmesinde izinler kısmında everyone grubunu sildim. 10a ve 10b grubunu dahil ettim. ve bu gruplara tam denetim verdim.
daha sonra güvenlik sekmesinden 10a ve 10b gruplarına sadece okuma yetkisi verdim.
uygulama içinde pascal ve vb diye bir klasör açtım.
pascal klasöründe farenin sağ tuşuna basarak güvenlik sekmesinde 10a grubu seçili iken gelişmiş butonuna bastım ve buradan ilk sekmeyi kaldırdım. daha sonra bu grup için değiştirme ve yazma yetkisini verdim.
vb içinde aynı işlemi gerçekleştirdim.
Şimdi
Net use z:\server\ugyulama\10b
komutunu gpo olarak nasıl uygulayacağım.
bat uzantılı bu dosyayı nereye kopyalamalıyım. bir de çalışması için ne yapmalıyım.
kullanıcı ayarları/windows ayarları/komut dosyaları/oturum aç seçtiğimde gözat dediğimde default olarak verilen klasörün içine mi dosyayı atmalıyım
Artık bunun için yeni topic açalım mı