emre hocam
linki tıkladım içinde bir sürü döküman var. hangisini inceleyeceğim.
bana 3 yöntem göstermiştiniz.
bunları bana açıklarsanız sevinirim. biliyorum çok yoğunsunuz sizlerden yardım talep ediyorum
phillips sna6500 kablosuz modemim var
192.168.2.1 ile konfigürasyona girdim. oradan gelişmiş ayarlar.buradan da NAT kesmesine girdim. Sanal Sürücüyü seçtim. Burada şu ayarları yaptım
lan ip adresi : 192.168.2.2
protocol tipi : tcp
lan port : 1433
açık port : 1433
Aktif : işaretli
daha sonra add deyip listeye ekledim.
bu ayarları yapmam yeterlimi acaba
birde firewall olarak windows güvenlik duvarı kullanıyorum. buradan 1433 nolu portu nasıl açabilirim
sqlserver içinde birşey yapmama gerek varmı acaba
merhaba, şu ana kadar yazılanları okudum. sayın ekinonline istemiş olduğunuz olayın net üzerinden açıklanması olayı biraz uzun ve zahmetli, wan bağlantılarda şu tip olaylara dikkat etmeniz gerekir.
Dış bağlantıyı sağlamış olduğunuz adsl, leased line, gshdsl vs. bağlantıların kesintisiz olduğuna emin olmalısınız. sayın heronun belirtmiş olduğu yollardan 1 numaralı olan Terminal Servis hizmetini kullanmak (standart port = 3389 ) sizin için daha da sağlıklı olur. sebebine gelince istemiş olduğunuz olayın aynısını ben kendim uyguladım. ekonomiklik açısından adsl bağlantı şeklini kullandım vpn ile sql portlarını açarak güvenli bir bağlantı kurdum. Gün geldi telekomun gazabına uğradım ve bir miktar dahi olsa data kaybına uğradım. bazı raporlarda hata ile karşılaştım. Terminal server'a geçtikten sonra hiçbir problemim kalmadı. hatta şuan vpn tünel vasıtası ile terminal server portunu kullanıyorum. uzaktaki kullanıcılar elektrik adsl vs bağlantı problemlerinden etkilenmiyor yeterki server iyi olsun, iyi kurulsun. selamlar
Başak ÖNER
bir 2003 server işletim sisteminin kurulumun yaptıktan sonra açılışta manage your server ekranı gelir. (start, Administrative tools, Manage your server)
terminal server add or remove role 'u tıklayın. açılan pencereyi nexttuşu ile geçin. server rolepenceresinde terminal server'ı seçerek [i]next /i]tuşuna basın. kurulum bittikten sonra server restart edecektir.
kurulumu bu kadar basittir.
iyi çalışmalar...
terminal server'a uzaktan bağlanabilmek için modeminizden 3389 portunu bu server'ın ip adresine yönlendirmeniz gerekmektedir.