windows 2003 server (dc) platformu üzerinde bir harddiski paylaştırdım bu diski network üzerinden herkez görebilsin listeleyebilsin okuyabilsin ancak kopyalayamasınlar bunu yapamadım bu konu hakkında ne yapabiliriz
Merhaba,
Standart NTFS izinleri bu noktada yetersiz kalacaktir. Fakat gerekli izinleri ve haklari verdikten sonra istediginiz dosyalari encrypt ederseniz kopyalama işlemi olsa dahi dosya acilamaz halde olacaktir.
Emre.
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Selam tekrar,
Benim yapmak istediğim aslında tam olarak şu;
network üzerinden bir harddiski paylaştırıp herkezin bu kaynaktan yararlanması ve üzerindekileri kullanmalarını sağlamam ama bu kaynağı kopyalayamasınlar, e-mail gönderemesinler, sadece okuyabilsinler.
not: bu dosyalar ofis döküman dosyaları değil .avi .dat .mpeg vs.
Emre'nin dedigi gibi, okuyabilmesi icin NTFS olarak en az read hakkini vermeniz gerekiyor ve bu hak kopyalamaya engel degil. Bu tur bir guvenlik ihtiyaci icin RMS (Right Managment SErver) kullanmaniz gerekiyor..
www.mshowto.org , Server 2000-2003, Exchange 2000-2003-2007, ISA 2000-2004-2006 üzerine bir site