Selamlar ,
Domainimi kendim barındırmak için Ns leri kurdum , web sayfasına bağlanıyor ,fakat mx kayıtlarında sorun yaşıyor acaba kurulumda dikkat edilmesi gereken neler var ?
teşekkürler
Merhaba,
NS leri kurdum derken, ornegin ns1.test.com ismini satin aldiniz kendi local DNS inizde bu zone u yarattiniz ve ISP tarafinda ns1.test.com icin IP adresini kendi external IP adesi olarak verdiniz sanirim. Sonrasinda satin aldiginiz domain ler icin MX leride kendi DNS iniz yaratmaniz gerekecektir. Tabi birde domain adini satin aldiginiz ISP tarafinda NS olarak NS1.test.com girmeniz gerekecek.
Emre.
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Mrb,
Mail.test.com ISP tarafından senin dış IP'ne yonlendırme yapıldıysa, ve sen Firewallda ilgili portları actıysan, ozaman DNS de mx yaratmanlazım.
Once bir host yaratcan "mail" yazıcan sadece ve ıp adresi verecen.
sonra MX yarat dıycen ... ordada FQDN den mail'ı sececen...
okadar.... ama yapamadıysan.. baglanıp kontrol edebılırım. tabıı guvenlık polıtakalrın ızın verıyorsa)