:H Her beş dakikada bir böyle hata alıyorum bir türlü sorunu çözemedim daha önce bu sorunla karşılaşan varmı?
GP Editlerken aldığım hata...
Ağ bağlantıları özelliklerene gelin bu bölümde yerel ağ bağlantısına sağ tıklayın ve özelliklere gelin file and printer sharing for Microsoft network seçeneğini işaretleyip tamam diyerek pencereleri kapatın sonrasında tekrar kontrol edermisiniz.
İyi akşamlar
herşey çalıştığım firmada personellerin telefon edip \\sunucu\klasör adı kısmına ulaşamadıklarını söylemeleriyle başladı
yani ulaşmak istenilen klasör alt klasör ve dosyalar DC makinenin içerisinde bulunan paylaşım klasörleri
DC yi açtığımda (server 2003 SP1) administrator dektop ının silinmiş olduğunu gördüm
olay görüntüleyicisinden de userenv 1030 ve 1058 hata kodlarını aldım
geçici olarak problemi çözdüm (DC oturumunu kullanmadığım başka isme sahip admin hesabı ile açarak)
ilk olarak problemi araştırdığımda microsoft.com da bi düzeltme paketi istenmesi gerektiği ve kayıt defterinde bir kısım ayar yapmam gerektiği yazıyor
ayrıca geçici çözüm için ise dfsutil /PurgeMapCache komutunu kullanabilirmişim
sizce bu olayın nedeni ve en uygun çözüm yolu nedir
ince eleyip sık dokumam gerek çünkü benden başka personel yok ve server zarar görürse hapı yutarım ;D
şimdiden teşekkürler
profil bozulmus gibi. event viewer a DISK ile ilgili herhangibir log dusuyor mu? bad sector tarzi bir durum olabilir.
Emre.
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
[quote author=Emre Aydin link=topic=1411.msg7066#msg7066 date=1264012656]
profil bozulmus gibi. event viewer a DISK ile ilgili herhangibir log dusuyor mu? bad sector tarzi bir durum olabilir.
Emre.
[/quote]
hayır bad sector ile alakalı bi log yok
peki ne yapmamı önerirsiniz
teşekkürler
diski defrag edip server icin rutin kontrolleri yapin derim, cok fazla yapilacak bişi bulunmuyor.
Emre.
Emre Aydın
MCT | Since 2005
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
rica ederim,
Emre.
Emre Aydın
MCT | Since 2005
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS