MSN Messenger'ı açık olan arkadaşların MSN üzerinden dosya almasını ve göndermesini nasıl engellerim
Merhaba,
6891-6900 arasındaki TCP ve UDP portlarin kapali oldugu bir rule tanimi yaparak deneyebilir miyiz?
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Birkaç gündür uğraşıyorum ama ne yazık ki başarılı olamadım. Bu bahsettiğniz portları kapatma olayı sanıyorsam sadece Windows Messenger 5.0 da etkili oluyor. Şirketimde MSN Messenger 7.5 ve üstü kullanılıyor. Bu portları kapadım ama hala kullanıcılar dosya alıp gönderebiliyorlar.
Bu konu ile ilgili benim de bir kac gün süren çalışmalarım oldu.Fakat ben linux uzerinde denedim.port bazlı kısıtlama yapmak pek mümkün gözukmuyor.ISA server de uygulama bazında kısıtlama yapmanız gerekecek.Bu işi yapabilen,firewall olarak kullanılan kutular var. sanırım IDS,IPS ile yapılabilir.Dediğim gibi ben yapamadım .
Yapabilen varsa ve buraya yazarsa cok sevinicem....