emre bey. sizin bahsettiğiniz işlemleri yapmak için alt yapım oluştu. şimdi kafam şurda takıldı. ghdsli direk switche girip nasıl çalıştırabilirim ? Eğer gerek yoksa kart almiyim.
sizdeki switch bunu destekliyorsa hatti switch e girip sonrasinda gerekli yonlendirmeleri yapabilirsiniz. Desteklemiyorsa kart almaniz gerekli.
Emre.
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
merhaba emre bey. kartın montajını ve ghdsl modem ayarlarını yaptım. fakat iş isa servera ayar yapmaya gelince biraz yardıma ihtiyacım olacak.
internal 192.168.0.xxx external 10.0.0.xxx şeklinde kullanıcıların d.gatewayleri internalda 192.168.0.xxx. şimdi ben ghdsli nasıl bir ip vereceğim ? Ayrıca nat veya route tercihini nasıl yapacağımı bulamadım? Network konsolundan baya bir ayar yaptım fakat çözemedim. Konu ile ilgili dökümanlara baktım fakat 3. bacağa bağlanacak farklı bir internet ile ilgili döküman bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,
Ayarlar ve dikkat edilmesi gereken cok fazla secenek oldugundan dolayi konunun bundan sonraki kısmı icin acikcasi durumu yerinde incelemek gerekir.
Emre AYDIN
Emre Aydın
MCT | Since 2005
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Konuyu şu şekilde çözüme kavuşturdum. Adsl ve ghdsl aynı ip düzeninde switche girdim. İsa serverın dış bacağınıda bu switche girdim. Daha sonra dışardan şirkete bağlanan kullanıcılar için sabit ip aldık. Sabit ipler için route -p şeklinde route tanımı yaparak gelen isteklerin ghdsl tarafından karşılanmasını sağladım. böylece gw adsl olduğu için internet adsl üzerinden dışardan şirkete gelen kullanıcılar için ise ghdsl kullanılmış oldu. İlginizi çok teşekkürler.
guzel cozum olmus, cozuldugune sevindim. Cozumu paylastiginiz icin ayrica tesekkurler,
Emre Aydın
MCT | Since 2005
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS