Evet arkadaşlar profosyonel bir sorun var ! Başım bu anti-cencorship programlarla belada çünkü yasakladığım her siteye bunlar sayesinde giriş yapılıyor özellikle freegate ile ! Araştırdığım kadarıyla Freegate zaten iran ve çin gibi yerlerde kısıtlanan interneti delmeye yönelik bir programmış böyle oluncada hertürlü firewall u delebiliyormuş (okullarsa,ofislerde)! Hakikatende hertürlü açık proxy yi deniyor ve deliyor ! Freegate programını açtığınız anda program ie ayarlarını tools->internetoptions->connections->lansettings->proxyserver ayarlarını otomatik olarak
address kısmı 127.0.0.1 ve portu 8580 yapıyor
bypass proxy server kutusunu işaretliyor . Arkadaşlar acaba bunun çözümü var mı ? Yoksa ciddi bir problemle karşı karşıyayız demektir ...
Vm üstüne kurulu AD siz MS 2003 SP1 server üstünde kurulu Isa standart 2004 serverimda kurallar şöyle :
1. sırada gfi web monitor var , ayrıca bunun üstüne effetech snifferla yakaladığımı sandığım signatureyi kurdum ama nafile ...
2. sırada müdürler var ,net tamamen açık ...
3. sırada msn-skpe-icq protocollerini belirli saatler arasında yasaklama
4. sırada anti p2p yasakları
5.sırada daimi internete ihtiyacı olan kullanıcılara yönelik
6. sırada ise ise sadece aşağıdaki linkteki protocollere izin verdim . Url setleri tanımladım
böylece kullanıcılar belirli bir kaç site dışında herhangi bir siteye girmeye kalktıklarında ,yönlendirdiğim bir siteyle karşılaşıyor ,ayrıca kullanıcılar pop3 ve exchange maillerini kullanabiliyor ve ftp ye girebiliyorlar . Yasaklar sadece öğle vakti kalkıyor bazıları hariç diğer sitelere ulaşımı sadece öğle vakti kullanabiliyorlar .
">
veya http://img525.imageshack.us/img525/4...iklerimsm2.jpg
işte buyasakların arkasındaki bir kullanıcının freegate programı kullandığını tespit ettim .Adam facebook dahil(ilk olarak yasakladığım site) her siteye girebiliyor ! Lakin msn i açılmıyor . Direk İP si üzerinden yeni bir kural (7. kural ) oluşturup tüm networklere erişimi kısıtladığımda ise hiçbir siteye giremiyor ama izin verilen sitelerede giremiyor ,outlook mailini kullanamıyor ,ftp ye ulaşamıyor ! Mecburen açtığımda ise yine freegate kullanıyor! Bunu aşmam için sürekli deniyorum yardım ederseniz bunun üstesinden gelebilirim umarım ve size minnettar olurum ! Acaba önerebileceği bir fikri veya bu tür programların nasıl yasaklandığını anlatan bir site var mı ?