Exchange 2007 local de outlook bağlantısında gelen hata
link hata = Exchange 2007 – Outlook 2007 Sertifika Hatası | Field Notes on Infrastructure/Cloud/Datacenter Technologies
burdaki işlemleri yaptım ama olmadı
Exchange 2007 local de outlook bağlantısında gelen hata
link hata = Exchange 2007 – Outlook 2007 Sertifika Hatası | Field Notes on Infrastructure/Cloud/Datacenter Technologies
burdaki işlemleri yaptım ama olmadı
Merhaba Atanurbatur,
Mail sunucunuz için aldığınız sertifika ile mail sunucuya bağlanırken kullandığınız isimde problem var. Örnek vermek gerekirse;
mailsrv.mshowto.org adlı makine adresi için sertifika aldığınızı varsayıyorum, ancak bağlantı yaptığınız nokta mail.mshowto.org. Bu durumda sorun yaşamanız doğal. Çünkü sertifika üzerindeki isim ile bağlantı yapmaya çalıştığınız yerler farklı.
Diğer bir sorun ise;
makineleriniz sertifikayı aldığınız kök sertifikaya güvenmiyordur.
bunları kontrol etmeniz mümkün mü?
www.mshowto.org , Türkiye'nin En İyi Bilişim Portalı
Sertifika almak için kullandığınız shell komutunu paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
Bu linkteki işlemleri yaptım
Mshowto | Mshowto
Atanurbarut yapınızda CA (Sertifika dağıtan Servis) var mı veya Exchange için sertifikayı public CA den mi aldınız? çünkü Serkan hocamın anlattığı yapı Self-Sign sertifika yapısı için.
Yapınızda kurulu bir CA varsa ve siz bu işlemi yaparsanız, owa veya outlook üzerinden bağlandığınızda kullanıcılarınız bu sertifikaya güvenmezler.
Yapınızda CA varsa aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim.
Create Certificate for Exchange 2007 Servers using Windows CA | Ronen Gabbay
Yapınızda CA varsa aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim.
Create Certificate for Exchange 2007 Servers using Windows CA | Ronen Gabbay
Yapınızda CA yoksa ve Exchange üzerinde Self-Sign sertifika kullanıyorsanız, kullanıcılarınızın mail sunucuya güvenmemeleri doğal. çünkü Exchange sunucu kendi kendine sertifika üretip SSL kullanmak istediğini belirtiyor. SSL için sertifika zorunluluğu var.