Merhaba , sistemimde 2003 exchange mevcut ve ben exchange 2010 a geçiş yapacağım.Geçiş sırasında outlook anywhere kullanımı için autodiscover kaydını nasıl yapılandırmam gerekiyor.İlginiz için teşekkürler
Exchange 2010 Autodiscover incorrectly configuring Outlook clients Gözatar mısınız.
Merhaba,
Asagidaki yazılara da göz atın isterseniz:
Exchange 2003′ten Exchange 2010′a Geçiş (Migration) – Bölüm 1 | Mshowto
Exchange 2003′ten Exchange 2010′a Geçiş (Migration) – Bölüm 2 | Mshowto
Exchange 2003′ten Exchange 2010′a Geçiş (Migration) – Bölüm 3 | Mshowto
Exchange 2003′ten Exchange 2010′a Geçiş (Migration) – Bölüm 4 | Mshowto
Exchange 2003′ten Exchange 2010′a Geçiş (Migration) – Bölüm 5 | Mshowto
Exchange 2003
Emre Aydın
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Bilgiler için çok teşekkür ederim.Autodiscover için ISP tarafından autodiscover.domainadi.com kaydını alıp legal ip vermem gerekiyor sanırım.Kurulumdan sonra kullanıcılar outlook anywhere 'i kullanabilsinler istiyorum.sistmimde mailler spam server üzzerinden filtrelenmekte.aldığım autodiscover kaydını spam server'a yönlendireceğim sanırm.Bu yönlendirme işlemini nasıl yapabilirim.Daha önce exchange 2007 kurulumu yaptım fakat bunların kurulumu şubelerdeydi ve owa ya da başka bir ayar yapmadım . mail.domainadi.com (OWA) hem de autodiscover.domainadi.com legal IP li kayıtları nasıl yönlendireceğim
Merhaba Baris Bey ,
Set-ClientAccessServer- CAS_Server_Name - AutodiscoverServiceInternalUrl kimlik https://posta.contoso.com/autodiscover/autodiscover.xml
bu komutu kullanarak internal ve external url kimlik yaratıp isp tarafından alacağım autodiscover.domain.com işlevini gerçekleştirmiş olur muyum ? .
Alttaki iki link'te açıklanmış OMutlu bey,
Daha önce bakmadıysanız bakarmısınız lütfen.
Configure Exchange Services for the Autodiscover Service: Exchange 2010 Help
Configure the Autodiscover Service for Internet Access: Exchange 2010 Help