2008 R2 x64 sunucu üzerinde Exchange 2007 kurulu. Database 43 gb civarı ve D partitionda depolanıyor. Log dosyaları ise C’de( sistemin kurulu olduğu partition). C için 80 gb vermiştim ama log dosyaları artıyor ve alan sorunu çıkıyor. Log dosyalarının lokasyonunu D olarak ayarlayıp taşımak istediğimde sistem hata veriyor. (Arayüzde). Exchange Power shell ile deni,yorum yine hata veriyor. İlave storage grup oluşturup mailboxları taşıyabilirim ama ben bu logların temizlenmesine klasik yedekleme yöntemleri ile çözüm bulamadım. VSS ile ful yedek almama rağmen loglar temizlenmiyor. Windows İmage Backup ile tüm olasılıkları denedim, backup sorunsuz anılıyor ama log dosyaları temizlenmiyor. 2008 server olduğu için ntbackup da kullanamıyorum (malum, sadece restore çalışıyor). Şimdi eseutil tool ile database defragmantation yaptım. Sorum şu; bu işlemin ardından database ile eski logların bağlantısı tamamen koparmı acaba? Logları D’ye taşıdım, storage mount ettim ve sistem çalışıyor. Yeni loglar yine oluşuyor ama bu eski loglar bir sorun yaşarsam lazım olabilirmi acaba?