Merhabalar
Deneme amaçlı Exchange kurdum eve. Exchange ile DC aynı server da. xx.local isimli bir domain kurdum. local de mailler xx.local uzantisiyla çalisiyordu. yyy.com ismiyle net de bir domain aldım. mail.yyy.com olarak mx kaydini domaini register ettiğim yerden yaptım ve A kaydını kendi ip me yonlendirdim. DNS için TCP/UDP 53,SMTP için 25 nolu portları modemden server a yönlendirdim. yeni aldığım yyy.com u recipient policy den bütün user lara uyguladım. Şu anda localde yyy.com olarak mail alışverişi oluyor.
1-Bu durumda dışarıya mail gönderdiğimde
Alıcının e-posta sunucusuyla bir SMTP iletişim sorunu oluştu. Lütfen sistem yöneticinize başvurun.
<exchange1.xx.local #5.5.0 smtp;550-5.7.1 [ip adresim] The IP you're using to send mail is not authorized>
iletisi alıyorum.
Dışarıya mail göndermek ve dışarıdan mail almak için kendi dns imde yyy.com adında bir zone oluşturmam ve mx kaydı girmem falan gerekiyor mu?
2-Bu sorunu araştırırken bazı yerlerde mx kayıtlarının kendi dns ine girildiğini gördüm. Bazıların da ise gerek olmadığını gördüm. MX kayıtları hangi durumlara göre giriliyor?
Teşekkür ederim.