arkadaşlar merhaba,
DPM 2012 ile sanal sunucularımın yedeğini doğrudan SAN üzerinden almak istiyorum. DPM sunucum map alırken SAN üzerindeki diğer yedekleme üniteme direk yedeğini aktarmak istiyorum.
yardımlarınızı rica ediyorum.
Utku selam,
Asagidaki ekledigim resimdeki "SAN Recovery Option" a secenegi secili durumda mı?
7245.clip_5F00_image036_5F00_5CBBAD70[1].jpg
Emre Aydın
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Şu yazıyı kontrol edebilir misin Utku,
How to use SAN Based Recovery in System Center Data Protection Manager 2010 - System Center: Data Protection Manager Engineering Team Blog - Site Home - TechNet Blogs
Selamlar,
Emre Aydın
Emre Aydın
MCT | Since 2005
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Birde aşağıdaki yazıya göz gezdirebilir misin?
DPM Backup over SAN
Emre Aydın
Emre Aydın
MCT | Since 2005
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
üstadım bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. bunlara göz gezdiriyorum daha öncede benzeri makaleleri okumuştumda. aslında benim yapmak istediğim tam olarak CSV yani Hyper-V Failover diskini DPM sunucuya map ederek SAN üzerinden yedek alma işlemi sağlayabilir miyiz? Onu öğrenmek istiyorum. Microsoft tarafından böyle bir desteğin olmadığı söylendi ama kestirme bir cevap gibi geldiği için biraz irdelemek istiyorum.
Kaba ve çirkince istediğim mimari aşağıdaki gibi.
d.jpg
kağan hocam cevabın için teşekkür ederim. sanırım yanlış anlamışsın. Hem CSV hem de cross kablo nasıl fiziksel bir bağlantı oluşturulabilir. CSV ortamda cluster varsa adından söz ettirir. Yani benim şuan ki node’larımın sayısı dört nasıl cross yapacağım? Ayrıca DPM Backup interface özelliğni biliyorum, cross kablo ile değil farklı bir vlan ile yapılıyordu. Ben sadece SAN üzerinden bir yapı istiyorum. bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim.
Ben şunu anladım,2 ayrı Storage var hyper-v cluster mevcut csv enable ve dpm için kullandığım farklı san üzerine bunun yedeğini almak istiyorum doğrumudur ? Doğru ise; hyper-v host ve dpm sunucu üzerine 1 interface daha ekleyip iletişimini kurmak.Bu network üzerinden backular istenilen bölüme alınması. Önceki yazdığım cross için aralarındaki bağlantıyı switch olmadan da yapılabilir diye belirttim. Ayrıca redirected access mode kalırsa hotfixler mevcut durumu inceleyebilirsiniz. List of Cluster Hotfixes for Windows Server 2008 R2 - TechNet Articles - United States (English) - TechNet Wiki